Óraállás leadási határidő (VI., VIII., X. sz. épületek)

Tisztelt Lakók!

Kérem, hogy a mérőóra állásokat ezen a héten küldjék meg részemre a VI, VIII és X-es épületek tulajdonosai (Bányász u. 20-26., Vágás u. 39-41., Bányász u. 2-6.)

Köszönöm!

Közös képviselő

Fundamenta előtakarékossági szerződés

Tisztelt Tulajdonosok!

Az Európa-Lakókert II. Társasház Fundamenta Lakás-előtakarékossági szerződésének 2017.03.31-én lesz a kiutalási dátuma, azaz akkor lesz a megtakarítási szakasznak a vége. Egyszer már meghosszabbításra került a szerződés (8 éve kötöttük), további hosszabbításra nincs lehetőség.

Erről az értesítési levelet 2017. januárjában küldi majd a Fundamenta részünkre. (A 8 éves megtakarítás után az egész betét - szabad felhasználású, azaz a társasháznak nem kell bemutatni a felújítási számlákat a Fundamentának, hanem a Közgyűlés által meghatározott bármely célra felhasználhatja.)

Legkésőbb 2017.02.28.-ig a Közgyűlésnek el kell fogadni 2017.03.31-i kiutalást és nyilatkozni, hogy kérik csak a teljes megtakarítást (kb.11.000.000 Ft) vagy a 6%-os hitelt is, azaz összesen 20.990.000 Ft-ot. (A hitel igénylése esetén a havi törlesztés 100 hónapon keresztül 134.656,- Ft lenne.).

Így már most, a felkészítési szakaszban vagyunk és együttgondolkodásra, javaslattételre kérem Önöket, hogy amikor már szavazásra kerül a sor 2017. februárjában, akkor konkrét felhasználási javaslatokra alapozva tudjanak szavazni a tulajdonosok.

Azaz a kérdés, hogy a saját megtakarítást, állami támogatás és kamatokat (kb. 11 millió Ft), vagy az ehhez járó hitelt is (kb. együtt 21 millió Ft) kéri a társasház. Ez annak a függvénye (költségoldalról), hogy milyen felújítási, fejlesztési és egyéb javaslatok lesznek.

Ez most tehát nem szavazás! A hivatalos e-mail címemre várom észrevételeiket, javaslataikat, melyeket összegzek majd, egyeztetek a számvizsgálókkal, kérünk be árajánlatokat stb. A konkrét felhasználásról természetesen majd a kiutálás után további Közgyűlési határozat szükséges!

Közös képviselő